Перейти до вмісту

День читання книги #Read_aBookDay

    5 вересня День читання книги (Read a Book Day).
    🤝Свято народилося у США, відзначається у перший понеділок осені і створене з метою наголосити на важливості читання, стимулювати людей придбати нову книгу для власної або публічної бібліотеки про просто сходити до бібліотеки.
    Розвиток науки і техніки, суспільства і самої цивілізації змушує нас переглядати свої погляди. Багато людей раптом починають думати, що читання нібито вже не так актуально, як це було, скажімо в XIX або XX столітті. Однак це не зовсім так. А точніше – зовсім не так.
    📖Серед переваг, не підвладних часу та зовнішнім змінам, пов’язаних із читанням – отримання нового знання, розширення словникового запасу, розвиток аналітичних здібностей, покращення зосередженності, зняття або зниження стресу, поліпшення концентрації та пам’яті, стимулювання розумового розвитку, пізнання світу, гарно і весело проведений час.
    📕👍✌Читання – запорука успішності. Можливості нашого часу багато в чому полегшують наше буття. Людина все більше вивільняється із багатьох процесів, а це означає, що багато професій стають непотрібними. Але все, що пов’язане з людською уявою, образним мисленням, фантазією – неприйдешні цінності. І вони чимдалі тим більше затребувані. Єдиний найдієвіший спосіб розвити уяву – читання книг.
    📗Тож день читання книги – ідеальний день, щоб заблукати у гарній книзі. Це також чудовий день для заохочення інших до читання книг та підвищення обізнаності про них.
    Читання книги дає вам можливість у метушливому сьогодення сісти в улюблене крісло і насолодитися тишею.
    🎬До речі, більшість сучасних фільмів створені на основі романів. І якщо на екрані книга всього декілька годин, то книга у руках дозволяє глибше зануритися у прекрасну подорож.
    📚Існує багато книг, які можуть змінити погляд людини на життя і допомогти жити повною мірою. Кожна людина сьогодні може знайти видання до душі, головне не зупинятись і не припиняти пошук «своїх» книг.
    День читання книги є також чудовою нагодою зацікавити молодь читанням, а один із найкращих способів – це почитати книгу разом.